Hieronder een verzameling van vragen en antwoorden over oneQ. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stuur dan gerust een email naar info@one-q.com en we helpen u graag verder.

 

Wat is oneQ?
oneQ is een Nederlands designmerk voor buitenkoken en gespecialiseerd in inbouwbarbecues.

 

Waar komt oneQ vandaan?
Nederland.

 

Hoe kunt u oneQ gebruiken?

Alle oneQ-producten kunnen in elk keukenblad of tafel worden ingebouwd of kunnen met de koppelbare onderstellen (Legs) worden gebruikt om een buitenkeuken op maat te maken.

 

 

Hoe zet je een oneQ Leg in elkaar?
De oneQ-onderstellen kunnen in ongeveer 5 minuten worden gemonteerd, zonder gereedschap. Alle overige functies zitten volledig gemonteerd in de doos en kunnen meteen worden gebruikt. Eerlijk gezegd is er één uitzondering (de deksel) waar je het handat er even op moet schroeven ;-). Een korte instructievideo staat hier onder.

 

 

Hoe bouw je een oneQ module in?
Het enige dat je nodig hebt is een vierkante opening van 41x41cm en een inbouw adaptor. U kunt vervolgens een snijplank (oneQ Table of Bamboo), wijnkoeler (oneQ Ice) of spoelbakje met kraan (oneQ Wet) rechtstreeks in de adaptor plaatsen.

 

Om de oneQ gasbarbecue (Flame) of houtskoolbarbecue (Glow) in te bouwen, plaatst u eerst nog de inbouw Socket in de apaptor. Download de handleiding voor meer informatie.

 

 

Is een Socket echt nodig?
Alleen voor de Flame en de Glow (om het vet op te vangen en een extra hittebuffer te creëren in verband met de veiligheid is de Socket nodig. Voor de ander modules niet.

 

Is een Inbouw Adapter echt nodig?
Nee. Die is alleen nodig als u een eenvoudige vierkante opening in het oppervlak maakt. Als u een verzonken groef in de opening maakt, hebt u geen adaptor nodig. Zie ook de inbouwhandleiding van oneQ.

 

 

Is het inbouwen van een oneQ barbecue veilig?
Ja, mits de richtlijnen en instructies uit de handleiding worden gevolgd. Naast de verplichte Inbouw Socket wordt het gebruik van de Inbouw Adaptor ten zeerste aanbevolen voor extra bescherming.

 

 

Kun je de modules verwisselen nadat je ze hebt ingebouwd?
Ja. De modules hangen los in de uitsparing, dus kunnen eenvoudig worden verwijderd en worden vervangen door een andere module. Zie ook dit korte filmpje!

 

 

Wat is een oneQ Flame?
Een krachtige 8kW gasbarbecue met een roestvrijstalen grilloppervlak van 40x40cm. De 2 branders hebben een gepatenteerd ontwerp, wat resulteert in een groot vermogen, geen koude zones op het grilloppervlak en geen CO-uitstoot.

 

 

Kan een oneQ Flame worden gebruikt met aardgas?
Ja, de Flame kan worden aangepast voor gebruik met aardgas. Dit moet worden gedaan door een gasdeskundige of door oneQ. Neem contact met ons op via info@one-q.com voor meer informatie.

 

 

Wat is een oneQ wokbrander?
Een krachtige 6.5kW wok- en zijbrander die je buitenkeuken helemaal af maakt. Hij kan worden gebruikt met gewone pannen voor sauzen of het koken van pasta/aardappelen en je kunt hem ook gebruiken als een echte wok om groenten, vlees en vis te roerbakken of te frituren. De Wokbrander wordt geleverd met een oneQ Close om hem te beschermen wanneer hij niet in gebruik is.

 

 

Wat is een oneQ Glow?
Een houtskoolbarbecue met een roestvrijstalen grilloppervlak van 40x40cm.

 

 

Wat is een oneQ Table?
Een professionele polyethyleen snijplank met saprand.

 

 

Wat is een oneQ Bamboo?
Een bamboe snijplank met saprand. We raden aan om de Bamboo binnen te bewaren.

 

 

Wat is een oneQ Ice?
Een ronde roestvrijstalen kom die kan worden gebruikt als wijnkoeler of slakom.

 

 

Wat is een oneQ wet?
Een ronde roestvrijstalen spoelbak met een plug en een kraan. De kraan kan eenvoudig worden aangesloten op uw tuinslang met een G1/2" gardena-aansluiting en de afvoerplug heeft een 1.5" aansluiting.

 

 

Welke accessoires zijn beschikbaar?

Grildeksel (Roasting Hood): kan worden bevestigd aan de Socket Adapter Plus (die u gebruikt in plaats van de Socket Adapter) of aan een oneQ Leg. Het deksel kan worden geopend en gesloten met een scharnier. Het heeft een thermometer in het glazen middengedeelte van de kap.

 

 

Topcombi: combinatie van windscherm, warmhoudrek en deksel. De Topcombi past op de grill.

 

 

Plate: Teppanyaki-plaat of plancha die op de Flame kan worden gebruikt in plaats van het meegeleverde rooster.

 

 

Kebab: zes spiezen en een houder om op het rooster van je Flame of Glow te plaatsen.

 

 

Shield: windscherm dat op het rooster staat.

 

 

Hot: warmhoudrekje dat op het rooster past om uw gegrilde gerechten of een pan met suas of iets dergelijks warm te houden.

 

 

Tame: kan op de vlambeschermers onder het rooster worden geplaatst om indirecte warmte te creëren voor perfect langzaam garen.

 

 

Dome: met de Dome kunt u een kleine Kamado BBQ (bijv. Green Egg, Grill Dome, Monolith) toevoegen aan uw buitenkeuken.

 

 

Lift: met de lift kunt u het rooster verwijderen om houtskool bij te vullen of te vervangen door de Plate zonder uw handen te verbranden of ze vuil te maken.

 

 

Close: deze deksel kan worden gebruikt om alle oneQ-functies te beschermen en te bedekken wanneer deze niet in gebruik zijn.

 

 

Front: kan aan ieder zijde van de Legs worden gehangen om de open ruimte onder de Legs af te sluiten.

 

 

Hide: kan onder de Legs kan worden geplaatst om de gasfles aan het zicht te onttrekken.

 

 

Box: hang de Box gewoon aan een wikllekeurige zijde van de legs en gebruik hem als extra opslagruimte voor uw kruiden of barbecuegereedschap.

 

 

Connect: om extra ruimte te creëren, kunt u de Connect eenvoudig tussen 2 Legs in hangen.

 

 

Shelf: om extra afzetruimte onder de Legs te creëren, vervangt u het kruis aan de onderkant van de Legs door de eerste plank en plaatst u de tweede plank op de 4 meegeleverde steunpalen.

 

 

Gasslang & drukregelaar: de gasslang van 60 cm heeft de juiste aansluiting voor de oneQ Flame gaskraan (1/4") en heeft een drukregelaar (product is niet inbegrepen bij Flame).

 


Hoe kan ik mijn oneQ-producten reinigen en onderhouden?
We raden aan om de barbecue na elk gebruik te reinigen. Controleer en reinig alle gebieden waar zich olie, vet of voedselresten kunnen ophopen, zodat u alle onderdelen in optimale staat houdt.


Reinig de onderdelen alleen als ze zijn afgekoeld. Sommige reinigingsmiddelen produceren ongezonde dampen of ontbranden zelfs als ze op een heet oppervlak worden gebruikt. Zorg ervoor dat de barbecue uit is tijdens het reinigen.

 

RVS onderdelen
Alle RVS delen van uw oneQ-buitenkeuken zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Het is belangrijk om voor gebruik alle folie van het RVS te verwijderen. 

 

De RVS delen van uw oneQ kunnen worden gereinigd met warm water en milde schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuursponsjes of schuurmiddelen, omdat dit het product onherstelbaar zal beschadigen! Voor extra onderhoud en een glanzend product kunt u het RVS behandelen met een speciale RVS-reiniger.

 

Zwarte delen
Alle zwarte delen van uw oneQ zijn gemaakt van hoogwaardig verzinkt staal met een fijnstructuur poedercoating. Ze kunnen worden gereinigd met warm water en milde schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuursponsjes of schuurmiddelen, omdat dit het product onherstelbaar zal beschadigen! Gebruik een pluisvrije doek om te voorkomen dat stukjes stof aan het ruwe oppervlak blijven kleven.

 

Houten delen
Reinig alleen met citroensap en een droge doek na het verwijderen van het losse vuil. Behandel het hout regelmatig met olie en behandel het hout na reiniging altijd met olie. Laat houten delen niet buiten liggen! Bewaar de Bamboo na gebruik op een droge plaats om hem te beschermen tegen vocht.Wat te doen als de vlammen van mijn gasgrill geel zijn in plaats van blauw?
Gele vlammen betekent normaal gesproken dat de brander vuil is (meestal door vet). Als het alleen vet is, is het normaal gesproken voldoen  om de branders 15 minuten aan te zetten om het vet te verbranden. Als het allemaal vastzit en de gaatjes in de branderbuis zitten verstopt, moeten de gaatjes met een naald of iets dergelijks doorgeprikt worden.


Als dit niet helpt, of als de brander schoon is, is de luchtinlaat van de brander mogelijk geblokkeerd. De luchtinlaat is het stalen gedeelte rond de inspuiters (zie onderstaande afbeelding). Lucht stroomt vanuit de onderkant via deze luchtinlaat. Controleer of die opening op de een of andere manier is geblokkeerd. Soms is het gewoon een spinnenweb of zoiets. Haal de Flame uit de Sockjet of Leg, draai hem om en controleer de openingen.

 


De ontsteking van mijn oneQ Flame werkt niet
Mogelijke oorzaken:

  • lege batterij
  • verkeerd geïnstalleerde batterij (ondersteboven)
  • een van de kleine stekkertjes waarmee de ontsteker is aangesloten, zit los en moet worden aangedrukt
  • er zit vet tussen de ontsteker en de branderbuis en deze moet worden schoongemaakt
  • de ontsteker (zie foto hier onder) is een beetje te ver van de branderbuis gebogen om een vonk te kunnen geven en moet een beetje naar de brander worden terug gebogen:

Als al het bovenstaande niet werkt, is de ontsteker kapot en dan zullen we die natuurlijk voor u varvangen. Neem contact met ons op voor overleg.